W-Innovate

Jonge doeners kunnen hier hun talenten ontdekken en door teamwerk een stukje van de wereld veranderen.

Met W-innovate geeft YOUCA in samenwerking met Globelink jongeren de kans om zelf een oplossing uit te werken voor een wereldwijde uitdaging. Jonge doeners kunnen bij W-innovate hun talenten ontdekken, versterken en door teamwerk een stukje van de wereld veranderen. De middelen voor de acties komen uit de opbrengst van YOUCA Action Day. We startten in 2016 waarin #ieder1divers centraal stond als uitdaging.

Hoe maken we van onze samenleving een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, zonder discriminatie. Hoe zorgen we ervoor dat diversiteit méér in de kijker staat en iets positief wordt? Over deze vragen buigen 100 jongeren zich tijdens een event in Bronks. In groepjes van 10 bedenken ze een actie die zorgt voor méér diversiteit en minder discriminatie.

Na een stemming komen er 3 acties uit de bus: een HUGE challenge voor genderdiversiteit, een pop-uprestaurant voor meer dialoog in een kwetsbare buurt en de #2minutenfilmpjes die je 2 minuten doet luisteren naar een verborgen maar bijzonder verhaal.

In november, januari en februari komen de 3 actieteams samen in Brussel. Tijdens elke bijeenkomst werken de jongeren hard aan hun acties: ze hakken knopen door, contacteren interessante mensen voor advies en komen weer een stapje dichter bij de realisatie van hun innovatieve actie. In april en mei gaan de teams over tot actie. Volg facebook en andere sociale media voor alle updates!

Op 17 mei sluiten we het eerste W-innovate traject feestelijk af. We blikken terug op de realisaties en horen hoe de jonge doeners hun avontuur hebben beleefd!

Tijdens elke bijeenkomst werken de jongeren hard aan hun acties: ze hakken knopen door, contacteren interessante mensen voor advies en komen weer een stapje dichter bij de realisatie van hun innovatieve actie.

Lies, educatie en participatie bij YOUCA

DE DRIE ACTIES

HUGE challenge: Help Us together for Gender Equality

“HUGE” daagt je met een vrolijk animatiefilmpje en een eenvoudige quiz om stil te staan bij je (mening over) genderidentiteit. Hoe stereotiep denk jij?

POP UP RESTO: dialoog en ontmoeting

Een reis rond de wereld in je eigen wijk. Pop-up resto tent strijkt op 13 mei neer in Zonneweelde in Genk. In het pop-up-restaurant zullen buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en in dialoog gaan, met een heerlijke maaltijd erbij, voor elk wat wils uit elke windstreek!

#2minuten

Dagelijks kom je zovele mensen tegen, maar je maakt zelden tijd deze mensen te leren kennen. Terwijl iedereen een verhaal heeft. Gelijkend op of heel verschillend van jouw eigen verhaal. Via de #geefme2minuten filmpjes ontdek je enkele bijzondere verhalen van gewone mensen.