Uitwisseling: Maak kennis met de Senegalese ambassadeurs van het project

09 okt 2023 — 19 okt 2023

De Senegalese ambassadeurs zijn in het land. Zij zijn expert over het project en het thema van dit jaar #NietJouwStereotype.

Wil jij kennis maken met de Senegelese ambassadeurs? Of heb je graag een bezoekje op school van hen? Van 9 oktober tot de YOUCA Action Day (dat is op 19 oktober!) doorkruisen ze het land en bezoeken ze zo onze YOUCA-scholen.

Voor jongeren

Je bent van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober welkom op ons campagneweekend. Dan treffen we alle voorbereidingen om ons te smijten tijdens de campagne. Vanaf 9 oktober tot en met 18 oktober zijn we op zoek naar helden die mee op stap willen met de Senegalese ambassadeurs en hen begeleiden naar YOUCA-scholen. Wil jij dit doen? Stuur een berichtje naar Yassin (yassin@youca.be; 0470 75 64 04)

Voor leerkrachten

Nodig de Senegalese ambassadeurs uit op jullie school. Ze vertellen over hun leven in Senegal, het project en wat zij zelf verwezenlijkt hebben met ondersteuning van het project. Bovendien gaan ze met jouw leerlingen in gesprek rond het thema van dit jaar #NietJouwStereotype. Ervaring heeft ons geleerd dat dit de motivatie van jouw leerlingen om deel te nemen aan de YOUCA Action Day uitzonderlijk opkrikt.

Wil je graag een bezoekje? Stuur een mailtje naar Anke (anke@youca.be)

Praktisch

  • Wanneer? Maandag 9 t.e.m. woensdag 18 oktober
  • Waar? Op jouw school
  • Hoelang? We vragen je school om 2 lesuren vrij te maken voor de uitwisseling
  • Taal? De presentatie zal plaatsvinden in het Frans. Wij voorzien tolken op de scholen waar dit nodig is. Is het niveau Frans van jouw leerlingen sterk genoeg en hebben jullie geen tolk nodig, of kunnen jullie zelf een tolk voorzien (bv. leerkracht Frans), geef ons dan even een seintje wanneer je de presentatie boekt. Dit maakt het plannen voor ons heel wat gemakkelijker.
  • Hoe boeken? Stuur een mailtje met een dag en uur dat voor jullie past naar anke@youca.be
  • Opgelet! De plaatsen zijn beperkt. Wij werken volgens het first come, first serve principe. Scholen in dezelfde klas die hun leerlingen samenvoegen, of op dezelfde dag een presentatie vastleggen, krijgen voorrang. Je kan een lijst van alle deelnemende scholen hier vinden.