13 sep 2018

Wil jij de YOUCA Action Day doen leven bij jou op school? Dan is de VIP-dag er speciaal voor jou.

Ik schrijf mijn VIPs hier in voor de VIP-dag

We stomen je klaar om je school helemaal YOUCA-proof te maken. Je komt alles te weten over de YOUCA Action Day, over de projecten in Ecuador en hier bij ons. Je krijgt massa's tips & tricks en leert VIPs uit heel Vlaanderen en Brussel kennen.

Wat is het programma?

YOUCA-vrijwilligers trainen jouw leerlingen om een YOUCA-presentatie te kunnen geven en acties te bedenken die hun medeleerlingen kunnen motiveren.

Na het onthaalmoment aan het station, worden de jongeren richting OPEK begeleid. Daar delen de 5 ambassadeurs, die in juli naar Ecuador trokken om het project met eigen ogen te zien, hun onvergetelijke ervaringen. Naast een Zuidproject ondersteunen we ook elk jaar verschillende Noordprojecten. De VIPs krijgen de kans om mee te beslissen over de nieuwe Noordpartners van YOUCA. Na de middagpauze (lunch wordt voorzien) is het tijd om aan de slag te gaan: een presentatietraining en een workshop om acties te bedenken die hun medeleerlingen motiveren. We sluiten af met een tof actiemoment en daarna begeleiden we de leerlingen tot aan de trein.

Praktisch

  • De VIP-dag vindt plaats op donderdag 13 september 2018 van 9 tot 16 uur in Leuven.
  • YOUCA betaalt de tickets van het openbaar vervoer van en naar de VIP-dag terug.
  • Deelname aan de dag is gratis en YOUCA voorziet een lekkere en duurzame lunch.
  • Elke school mag sowieso 2 leerlingen inschrijven voor deze vormingsdag (Wil je graag meer leerlingen inschrijven? Neem gerust contact op met Sanne Stalpaert, afhankelijk van het aantal deelnemers aan de YOUCA Action Day bij jouw op school, kan je eventueel meer VIPs inschrijven.)
  • Bij de inschrijving kan je onmiddellijk de leerlingen laten kiezen voor één van de twee workshops om hun medeleerlingen te motiveren: 1. Presentatietraining en 2. Bedenk een actie.
  • Voor meer info kan je terecht bij sanne@youca.be of 0474 039 255

De leerkracht kan leerlingen hier inschrijven tot en met 7 september.