De corona-crisis vraagt om flexibiliteit: ongetwijfeld in jouw bedrijf of organisatie, in alle scholen en ook bij YOUCA. Door de maatregelen in het onderwijs zullen we de YOUCA Action Day verplaatsen naar donderdag 11 februari 2021.

Je blijft automatisch ingeschreven als werkgever-voor-één-dag. Zo blijf je jongeren de kans geven om één dag van het werkleven te proeven en zich actief te engageren voor sterke jongerenprojecten wereldwijd.

Indien de nieuwe datum 11/02/2021 niet past, kan je je jobs zelf verwijderen uit de jobbank. Je kan hiervoor ook contact opnemen met YOUCA. Ook voor vragen en reacties kan je terecht bij helpdesk@youca.be.

Ik was al geregistreerd voor 15 oktober 2020. En nu?

Je blijft automatisch ingeschreven voor de nieuwe datum op donderdag 11 februari 2021. Je jobs blijven staan. Zo blijf jij jongeren de kans geven om zich actief te engageren voor sterke jongerenprojecten wereldwijd.

Indien de nieuwe datum 11/02/2021 niet past, kan je je job(s) verwijderen uit de jobbank of door contact op te nemen met YOUCA via helpdesk@youca.be.

Had je al betaald voor de job(s)? Je kan de gift aan het project van KIYO ngo in Brazilië en Filipijnen behouden, of een creditnota en terugbetaling krijgen. Neem hiervoor contact op met helpdesk@youca.be.

En wat als 11 februari niet kan doorgaan?

We zijn optimistisch dat we dan - ongeveer één jaar na de eerste gevallen - als samenleving leren omgaan met de aanwezigheid van covid-19. Is er toch geen mogelijkheid om de YOUCA Action Day op de ene of andere manier te organiseren, brengen we je meteen op de hoogte.

Jobs gezocht

Maatregelen op de werkvloer

Volg de geldende maatregelen rond corona op de werkvloer, zoals voor je andere medewerkers. Maatregelen die gelden voor je werknemers, gelden ook voor de leerlingen die één dag komen werken. Leerlingen moeten alle veiligheidsmaatregelen die op de werkvloer gelden naleven.

Corona-proof inspiratie voor jobs

YOUCA raadt alle deelnemende werkgevers aan om jobs te voorzien waarbij het risico op verspreiding van besmetting minimaal is. Welke jobs kan je zoal aanbieden?

  • werken in de buitenlucht rondom je bedrijf
  • telewerken: een dagje meelopen op "de werkvloer van vandaag". Laat hen een dag de CEO bijstaan, of laat hen los op je sociale media.
  • organiseer een online focusgroep van jongeren en vraag hun mening
  • solidariteitsjobs: organiseer bijvoorbeeld een opruimactie in het park, of werk samen met het wzc in de buurt
  • administratieve hulp met voldoende afstand tussen bureaus, in goed geventileerde ruimte

Heb je nog vragen, opmerkingen of ideeën?

Dan staat het YOUCA-team voor je klaar!

Contacteer ons via:

helpdesk@youca.be

02 893 25 08