Beste leerkracht,
Beste VIP,

Voor de Kick-Off van 15 februari 2022 creëerden we samen met enkele VIPs een actief educatief spel. Met het spel treden de deelnemers in de voetsporen van hun leeftijdsgenoten wereldwijd. Meer specifiek focust het spel op de leefsituatie en drempels van jongeren in de projectlanden van dit jaar: Ecuador, Burkina Faso en Oeganda, en verbindt dit met onze eigen situatie in België. 

Jongeren ondervinden tijdens het spel aan de lijve welke gemeenschappelijk (klimaat-)uitdagingen we wereldwijd trotseren, hoe deze verschillen tussen landen, welke drempels jongeren wereldwijd ervaren en hoe wij, als jonge mensen, actie kunnen ondernemen om impact te realiseren op het klimaat en onze samenleving, zowel hier als elder in de wereld. Het spel helpt jongeren om te reflecteren en in discussie te gaan over thema's die nauw aan ons YOUCA-hart liggen: solidariteit, rechtvaardigheid en duurzaamheid. Verder geeft de workshop enkele concrete tools mee om actie te ondernemen voor een meer duurzame en rechtvaardige wereld. 

YOUCA gelooft in de kracht van jongeren. Jongeren hebben een belangrijke stem in de samenleving en zij moeten gehoord worden. Wat wij hier in België doen, heeft impact op andere mensen wereldwijd. De workshop wil jongeren hun stem laten ontdekken en hen laten zien dat ze een verschil kunnen maken. Zo gaan jongeren met een positieve houding onze hedendaagse maatschappelijke uitdagingen aan. 

Heb je vragen over de uitvoering van de workshop, aarzel niet om Anke (0472 27 68 90) op te bellen. Heb je feedback na het uitvoeren van het spel in je klas? Stuur een mailtje met je feedback naar anke@youca.be.

Veel succes!

Anke

Foto's workshop Kick-Off

Enkele sfeerbeelden van de workshop tijdens de Kick-Off 2022