Zelf een job zoeken? Zo doe je dat!

Wil je graag aan de slag in een architectenbureau, bij je lokale kruidenier of wil je weten of nieuwslezer zijn iets voor jou is? Ga voor de YOUCA Action Day zelf op zoek naar jouw droomjob! Met een stevige portie goesting, een positieve ingesteldheid en deze tips ben je al op goede weg.

  1. Neem contact op met de werkgever waar je wil werken: bel, mail of spring eens binnen. Stuur of geef zeker de jobflyer mee. Bereik je een akkoord? Vul de gegevens van de werkgever in op de jobflyer. Kijk goed na of je het e-mailadres juist hebt genoteerd.
  2. Jij hebt de job gevonden, aan jou de eer om ze te registreren op de jobbank.
    Als je de jobflyer hebt ingevuld, ga je naar de jobbank. Meld je aan en klik op 'voeg zelf een job toe'. Daar vul je exact dezelfde gegevens in als op de jobflyer en klik je op opslaan. Krijg je een foutmelding bij de registratie? Probeer dan eens om 'bestaande werkgever' aan te vinken, wie weet staat je werkgever al in de jobbank.
  3. Heb je je smartphone of tablet bij op het moment dat je bij je toekomstige werkgever binnenstapt? Nog beter! Vul dan samen alle gegevens van de werkgever meteen online in (zie stap 2).
  4. Daarna vertrekt een e-mail naar je werkgever. Jij kan nu niets meer doen. In die e-mail zit een link die hij/zij moet aanklikken: de werkgever volgt de stappen en kiest een betalingsvoorkeur.
  5. Van zodra dat gebeurd is, heb jij officieel de job en word je verwittigd via sms en e-mail. Je zal ook op je YOUCA profiel zien dat je een job gevonden hebt.

Durf zelf ergens binnen te stappen en op zoek te gaan naar de job die je écht graag wilt doen. Start je zoektocht nu meteen met de jobflyer in de hand en haal jouw droomjob binnen.

Voeg je zelfgevonden job toe