YOUCA steunt 'Wel Jong Niet Hetero' en 'Internationaal Centrum Ethiek in de Sport'

Op de VIP-dag van YOUCA hebben de afgevaardigde jongeren van de scholen die meedoen aan de YOUCA Action Day een 'go' gegeven aan de projecten die werden voorgesteld. Zo zal YOUCA 'Wel Jong Niet Hetero' en 'Internationaal Centrum Ethiek in de Sport' steunen.

Dries De Smet, educatief medewerker Wel Jong Niet Hetero: "Met de steun willen wij een online ontmoetingsplatform creëren waar jongeren in Vlaanderen en Brussel die zich holebi en/of trans voelen, elkaar kunnen ontmoeten. Op die manier kunnen ze ervaringen en vragen uitwisselen. Zo vinden ze steun bij elkaar. Via dit platform kunnen we ons offline jeugdwerk uitbreiden naar online!



Ook het Internationaal Centrum Ethiek in de Sport werkt aan een project. Coördinator Evy Van Coppenolle: "In focusgroepen bestaande uit jongeren willen we graag seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreken. Dit doen we aan de hand van bepaalde cases. Op basis van die bespreking willen een toolbox ontwikkelen om te leren omgaan met seksueel en grensoverschrijdend gedrag."