YOUCA zoekt tolken

Op 19 oktober 2023 is het de YOUCA Action Day. 15.000 leerlingen van het 4de tot en met het 7de middelbaar ruilen hun schoolbanken in voor hun droomjob. Hun loon, €60, gaat naar sterke jongerenprojecten wereldwijd. In 2023 ondersteunt YOUCA een project rond gendergelijkheid in Thiès (Senegal) in samenwerking met Plan International.

In oktober komen de jongeren van Senegal drie weken naar België. Zij verblijven in gastgezinnen en bezoeken YOUCA-scholen over heel Vlaanderen en Brussel om te vertellen over hun project en uit te wisselen over het jaarthema #nietjouwstereotype. Wij zoeken tussen 4 en 22 oktober vrijwillige tolken Frans-Nederlands en Nederlands-Frans om consecutief te tolken tijdens de presentaties van de Senegalese jongeren op de Vlaamse en Brusselse scholen.

Studeer jij tolken Frans-Nederlands? Heb jij in oktober tijd en goesting om mee in onze campagne te duiken, wil je een centje bijverdienen of wil je ervaring opdoen in het (consecutief) tolken? We want you!


Praktische informatie

  • Wanneer? Woensdag 4 oktober tot 22 oktober
  • Beschikbaarheid: Je bent minstens 1 (en bij voorkeur meerdere) volledige dagen beschikbaar
  • Vergoeding: Je krijgt een vrijwilligersvergoeding van €40/dag (€20/halve dag) of je mag de uren als stage-uren aangeven bij je hogeschool. Vervoersonkosten worden bovendien vergoed.
  • Ter voorbereiding zal begin oktober een kennismakingsmoment plaatsvinden met onze Belgische begeleiders en de jongeren uit Senegal
  • Je bent studeert tolken Frans-Nederlands (of bent als tolk afgestudeerd) en je bent niet bang om voor een grote groep leerlingen te tolken.

Ben jij de persoon die wij zoeken? Contacteer Anke (anke@youca.be / 0472 27 68 90)!

Download alle informatie

Ps. Studeer jij niet voor tolk, maar ben je wel tweetalig en wil je je steentje bijdragen. Wij kunnen jouw hulp gebruiken tijdens de campagne, als begeleider. Get in touch!