Nodig jij YOUCA uit voor een interactieve workshop rond het jaarthema shrinking space? Dat kan! Ook binnen de huidige coronamaatregelen tellen externe voordrachthouders als essentiële derden. Je mag en kan dus een workshopbegeleider van YOUCA uitnodigen.

Inhoud workshop

Jongeren komen wereldwijd op straat om op te komen voor hun rechten. Of het nu gaat om meer democratie, economische gelijkheid of klimaatrechtvaardigheid, ook jongeren laten hun stem horen. Tegelijkertijd zien we dat overheden hun het zwijgen willen opleggen. Om dat te bereiken schrikken ze niet terug van de grove middelen als intimidatie en geweld. Deze trend noemen we shrinking space.

Tijdens deze interactieve en ervaringsgerichte workshop kruipen je leerlingen in de rol van activisten en NGO’s. Zo ontdekken ze wat shrinking space betekent, welke invloed dit heeft op jonge mensenrechtenverdedigers wereldwijd, en wat we eraan kunnen doen.

Boeken

Je kan een workshop boeken door een mailtje te sturen naar hannes@youca.be

In het licht van de coronamaatregelen is de lijst van essentiële derden tot aan de paasvakantie beperkt. Onze workshopbegeleiders staan niet meer op de lijst. Na de paasvakantie hopen we opnieuw bij jullie langs te mogen komen voor een workshop. Geef je hem graag zelf? Geef dan een seintje.