Doe mee

 1. Registreer je op onze website: http://jobbank.youca.be
 2. Kies zelf hoeveel jobs je aanbiedt in je eigen bedrijf en steek ze in het winkelmandje. Op het einde kan je kan ook nog jobs sponsoren. Die hoef je dan niet zelf in te vullen, we doen ze cadeau aan Natuurpunt die wel wat helpende handen kan gebruiken.
 3. Per werkende leerling betaal je 50 euro.
 4. Je ontvangt onmiddellijk je factuur en betaalt bij voorkeur vooraf via onze online betalingsprovider Mollie. Online betalen kan via overschrijving, Bancontact of kredietkaart.

De beste redenen om deel te nemen

 • Steun jongeren in hun engagement
  Door jobs beschikbaar te stellen, geef je gemotiveerde jongeren uit je buurt de kans om hun engagement waar te maken. Jong geleerd is oud gedaan!
 • Jonge high potentials over de vloer
  Je ontmoet tientallen potentiële werknemers en kan je voorstellen aan de consumenten van morgen. Als sociale organisatie of overheid profileer je je bij jonge burgers en mogelijke vrijwilligers
 • Steun een uniek en veelzijdig goed doel
  In 2017 gaat de opbrengst onder andere naar een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador. Trias verenigt jongeren en geeft vormingen, stimuleert hun ondernemersspirit en werkt met de jongeren aan hun zelfvertrouwen. Zo krijgen Salvadoraanse jongeren de kans om hun eigen keuzes te maken, om hun lot in eigen handen te nemen en om te bouwen aan hun dromen en toekomst.
 • Maak werk van je MVO-doelstellingen
  Door je deelname toon je de buitenwereld én je medewerkers dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt en omzet in actie.
 • PR- en persaandacht
  Misschien sta je wel in de spotlights tijdens de YOUCA Action day op 19 oktober. Elk jaar krijgt onze actiedag heel wat persaandacht, zowel in de traditionele als op de sociale media.

Verloop van je deelname

 1. Je registreert je bedrijf en post je jobs op onze jobbank.
 2. Leerlingen solliciteren vanaf 1 september. Bekijk hun sollicitaties en kies je werknemer(s) voor één dag.
 3. Op de actiedag zorg je voor begeleiding van de jongeren. Verder hoef je niets te doen.

Onze werkdag wordt erkend als extra muros-schoolactiviteit. Dat betekent dat je geen Dimona-aangifte hoeft te doen. Alle deelnemende jongeren zijn bovendien verzekerd via de schoolverzekering. YOUCA vzw sluit een bijkomende verzekering af voor eventuele schade aan materiaal.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Inspiratie nodig?

Wil je graag één of meerdere leerlingen aan het werk zetten? Maar weet je niet goed hoe? Naomi, aanspreekpunt voor werkgevers, helpt je alvast op weg.

Testimonials

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder VBO: “De YOUCA Action Day is niet enkel een belangrijk initiatief voor jongeren, bedrijven hebben er ook baat bij.

Jongeren op de arbeidsmarkt hebben naast nieuwe kennis en een open blik ook een andere manier van denken, van communiceren en van omgaan met hun loopbaancarrière. Kortom, jongeren hebben heel wat potentieel voor bedrijven en zijn het talent van onze toekomst.”

Werkgevers doen de YOUCA Action Day draaien. Een aantal van hen delen hun ervaringen.

Toon de wereld dat je deelneemt

Laat zien dat je jongeren van hier en in El Salvador steunt.
Download de affiche en hang ze op een zichtbare plaats.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Naomi is jouw contactpersoon.
Je kan haar elke werkdag bereiken via naomi@youca.be of 0472 83 70 02.