Op 18 oktober 2018 is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Dan gaan 15.000 jongeren tussen de 15 en 20 jaar één dag niet naar school. In plaats daarvan gaan ze één dag aan het werk om zo te proeven van het werkleven. Hun loon schenken ze aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Bied jij een job aan voor al dat jongerenengagement?

De beste redenen om deel te nemen

 • Steun jongeren in hun engagement
  Door jobs beschikbaar te stellen, geef je gemotiveerde jongeren uit je buurt de kans om hun engagement waar te maken. Jong geleerd is oud gedaan!
 • Jonge high potentials over de vloer
  Je ontmoet tientallen potentiële werknemers en kan je voorstellen aan de consumenten van morgen. Als sociale organisatie of overheid profileer je je bij jonge burgers en mogelijke vrijwilligers
 • Steun een uniek en veelzijdig goed doel
  In 2017 gaat de opbrengst onder andere naar een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador. Trias verenigt jongeren en geeft vormingen, stimuleert hun ondernemersspirit en werkt met de jongeren aan hun zelfvertrouwen. Zo krijgen Salvadoraanse jongeren de kans om hun eigen keuzes te maken, om hun lot in eigen handen te nemen en om te bouwen aan hun dromen en toekomst.
 • Maak werk van je MVO-doelstellingen
  Door je deelname toon je de buitenwereld én je medewerkers dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt en omzet in actie.
 • PR- en persaandacht
  Misschien sta je wel in de spotlights tijdens de YOUCA Action day op 19 oktober. Elk jaar krijgt onze actiedag heel wat persaandacht, zowel in de traditionele als op de sociale media.

Doe mee

 1. Registreer je op onze website: http://jobbank.youca.be
 2. Kies zelf hoeveel jobs je aanbiedt in je eigen bedrijf en steek ze in het winkelmandje. Op het einde kan je kan ook nog jobs sponsoren. Die hoef je dan niet zelf in te vullen, we doen ze cadeau aan Natuurpunt die wel wat helpende handen kan gebruiken.
 3. Per werkende leerling betaal je 50 euro.
 4. Je betaalt bij voorkeur vooraf via onze online betalingsprovider Mollie. Online betalen kan via overschrijving, Bancontact of kredietkaart. Na betaling ontvang je je factuur.

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Dat ontdek je op 9 november.

FAQ

Heb je nog vragen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de meest gestelde vragen.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Naomi is jouw contactpersoon.
Je kan haar elke werkdag bereiken via naomi@youca.be of 02 893 25 08.