Waar gaat de opbrengst naartoe?

De werkgever betaalt per werkende leerling €50. Dit geld gaat enerzijds naar eenjongerenproject in El Salvador in samenwerking met Trias ngo. Anderzijds steunen we ook een aantal jongerenprojecten in België.

Welke andere scholen nemen ook deel aan de YOUCA Action Day?

Klik hier voor een overzicht.

Hoe vind ik een job?

Er zijn twee opties. Ofwel zoek je zelf een job, door mensen aan te spreken en te vragen of ze jou willen aannemen. Misschien ken je wel iemand met een job die jij wil uitproberen of een bedrijf dat je eens vanbinnen wil zien? Denk aan je familie, vrienden van je ouders, buren, … of bekende Vlamingen!

Ofwel neem je een kijkje op de jobbank en solliciteer je op de aangeboden jobs.

YOUCA, de leerkrachten en VIP’s van jouw school geven je graag nog een heleboel sollicitatietips!

Kunnen wij met onze school de Salvadoraanse jongeren ontmoeten?

Vanaf 100 leerlingen kan je de Salvadoraanse jongeren bij jou op school uitnodigen voor een presentatie. Tussen 9 en 18 oktober doorkruisen de Salvadoraanse jongeren heel Vlaanderen voor de presentaties in de scholen. Wil je graag een presentatie (van 2 lesuren) boeken, contacteer dan Kaat via kaat.vandergoten@youca.be.

VIP zijn, wat betekent dat?

Wel, VIP zijn dat betekent dat je toffe acties organiseert om zo je klasgenoten te motiveren om op zoek te gaan naar een job. Ook kan je de begeleidende leerkracht een handje helpen bij de praktische organisatie van de YOUCA Action Day.

Op 12 september organiseren we voor al deze VIP’s een mega-fantastische VIP-dag.

Wat als ik iets aan de hand heb op het werk?

Natuurlijk hopen we dat alles vlot verloopt. Maar als je per ongeluk je been breekt of iets stuk maakt, is dat geen probleem. Je bent verzekerd via de school. Bovendien zorgt YOUCA voor een extra verzekering voor schade aan het materiaal dat jou wordt toevertrouwd.