Op 18 oktober 2018 is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren gaan één dat niet naar school maar aan de slag voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon, 50 euro, dat ze daarmee verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in het Zuiden en naar een aantal projecten in België.

De beste redenen om deel te nemen

 • Maak van je leerlingen actieve wereldburgers en breng solidariteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen op je school
 • Haal het beste uit jouw leerlingen door hen de kans te geven een eerste uitdagende werkervaring op te doen. Daarbij komen ze in contact met verschillende actoren uit het publieke, zakelijke en culturele leven.
 • Ze bouwen aan hun competenties en in één klap werk jij mee aan meerdere VOETen. We stellen ook een educatief pakket ter beschikking vanaf augustus waarmee je het project en de uitdaging doet leven bij jouw leerlingen.

Welke projecten steunen we?

Dat ontdek je op 9 november!

Inschrijving

 • Wie kan meedoen?
  De YOUCA Action Day is er voor alle leerlingen vanaf het vierde middelbaar, uit elke stroming van het onderwijs.
 • Verzekeringen
  Het is van uiterst belang dat de school de actiedag inschrijft als een extra-murosactiviteit.
  De klassieke schoolpolis dekt dan de risico’s voor alle op de jobbank geregistreerde leerlingen. Daarnaast gaat YOUCA een extra verzekering aan voor schade aan goederen.
 • Betalingen
  Een werkgever betaalt 50 euro voor de geleverde prestatie van de leerling. De leerkracht noch de leerlingen komen met dat geld in contact. YOUCA neemt de verantwoordelijkheid om de betaling zelf met de werkgever te regelen.
 • Inschrijven
  Klik op de knop 'inschrijven' om je school in te schrijven.
  Eens je ingeschreven bent op onze website engageer je je om met je school deel te nemen aan onze Action Day op 19 oktober.

FAQ

Heb je hierover nog vragen?
Neem dan zeker een kijkje bij de meest gestelde vragen.

Contact

Kaat is je aanspreekpunt.
Je kan haar elke werkdag tussen 9 en 17 uur bereiken via kaat.vandergoten@youca.be of 0472 27 68 90