Welke scholen nemen ook deel aan de YOUCA Action Day?

Klik hier voor een overzicht

Wat zijn de jobbankworkshops?

Van 21 tot 25 augustus organiseert YOUCA regionale workshops voor leerkrachten, waarin we de werking van de nieuwe jobbank uitleggen en waarin we jullie klaarstomen voor de campagne. Zodat je vanaf 1 september vlot aan de slag kan.
Inschrijven voor deze workshop kan hier.

Wanneer kunnen leerlingen zich inschrijven op de jobbank?

Vanaf 1 september kunnen leerlingen zich registreren op de jobbank. Met dit profiel kunnen ze beginnen solliciteren via de jobbank of een eigen gevonden job ingeven.

Hoe kunnen onze leerlingen de Salvadoraanse jongeren ontmoeten?

Vanaf 100 leerlingen kan je de Salvadoraanse jongeren bij jou op school uitnodigen voor een presentatie. Tussen 9 en 18 oktober doorkruisen de Salvadoraanse jongeren heel Vlaanderen voor de presentaties in de scholen. Wil je graag een presentatie (reken 2 lesuren) boeken, contacteer dan Kaat via kaat.vandergoten@youca.be

TIP: Geraakt jouw school niet aan 100 leerlingen? Je mag ook samen met een andere school deze presentatie organiseren. Kijk gerust in de lijst deelnemende scholen om te zien wie er in je buurt ook deelneemt.

Welk project steunen we dit jaar met de opbrengst van de YOUCA Action Day?

De opbrengst gaat enerzijds naar een jongerenproject in El Salvador in samenwerking met Trias ngo. Anderzijds gaat ook een deel naar een aantal projecten in België.

Kan ik nog een leerlingenpresentatie voor september boeken?

Dit kan zeker nog, tussen 1 en 11 september komen we graag naar de school om in een lesuur alles over de YOUCA Action Day aan je leerlingen te vertellen. (Alleen op 1 september staat onze agenda al helemaal vol)

Stuur je voorstel (datum en uur) naar kaat.vandergoten@youca.be

VIP zijn, wat betekent dat?

Wel, VIP zijn betekent toffe acties organiseren om zo klasgenoten te motiveren om op zoek te gaan naar een job. Ook kunnen ze de begeleidende leerkracht, jou dus, een handje helpen bij de praktische organisatie van de YOUCA Action Day.

Op 12 september organiseren we een VIP-dag. Een dag waarop al deze jongeren samen komen en we hen tips en tricks geven om actiegericht te werken.

Wat als een leerling echt geen werk vindt?

We raden aan om een alternatief programma rond de YOUCA Action DAy aan te bieden. Misschien kan ons educatief materiaal je wel op weg helpen?

Leerlingen mogen natuurlijk ook aan de slag op school. We verwachten niet dat deze jobs betaald worden.