#StandUpforClimate

01 dec 2023

De nationale #StandUpForClimate actie is terug op 1 december 2023!


Twee dagen voor de grote klimaatmars komen jongeren in het hele land in opstand voor het klimaat. Vorig jaar namen bijna 45.000 jongeren uit het hele land deel aan de actie en verspreidden ze een krachtige boodschap vanuit hun scholen, jeugdcentra, jeugdbewegingen, buurt...

Dit jaar kan ook jij deelnemen en tonen dat jongeren meer dan ooit actie ondernemen voor het klimaat! 

Naarmate de jaren verstrijken, wordt het steeds duidelijker dat rampzalige gevolgen van de klimaatverandering niet zullen uitblijven. Vandaag al is 50% van de wereldwijde bevolking zeer kwetsbaar voor de gevolgen van de klimaatverandering, geen enkele regio is immuun. Tegelijkertijd is de biodiversiteit sinds 1970 met 68% afgenomen en de vervuiling blijft toenemen. Wij zijn de laatste generatie die het tij kunnen keren. De tijd om te handelen is dus nu, want elke tiende van een graad telt!

"#StandUpForClimate" wil de stem van jonge Belgen rond het klimaat te laten horen, om zo de politieke wereld en alle burgers van het land uit te dagen. Op 1 december wordt iedereen uitgenodigd om zijn of haar boodschap te delen op sociale netwerken.

Sluit jij je op vrijdag 1 december aan om actie te voeren voor het klimaat? Samen kunnen we de beweging laten groeien en laten zien dat verandering mogelijk is. Op zondag 3 december komen we samen in de straten van Brussel om zoveel mogelijk kabaal te maken!

Tot binnenkort!
La Coalition Climat, CNCD-11.11.11, Coren asbl, 11.11.11, GoodPlanet, WWF-Belgique, Plan International, YOUCA, MJ Verte

Praktisch


Wanneer? Vrijdag 1 december.

Waar? Op je school, universiteit, jeugdcentrum, vereniging, buurt, jeugdbeweging...

Wat? De voorgestelde actie bestaat uit minstens 3 stappen:

  1. Maak je eigen posters/affiches met je groep jongeren en maak zelf een groene cirkel, het symbool van de actie: Teken het symbool op je handen of voorhoofd, maak een gigantische groene cirkel op de speelplaats, spuit de banden van je fiets groen, of ga op een andere manier creatief aan de slag met een groene cirkel!
  2. Maak een foto en/of video als groep, met borden en groene cirkels.
  3. Deel het op onze en je eigen netwerken (Facebook, Instagram, Tik Tok, etc.) met de hashtag #StandUpForClimate. Hergebruik de posters/posters vervolgens op zondag 3 december tijdens de Klimaatmars in Brussel.

Wil je meer doen? Organiseer een mini-Wandeling voor het Klimaat, lanceer een tombola om natuurherstelprojecten te steunen, neem de affiches en posters mee

Hoe? Ben je van plan om deel te nemen aan de actie? Meld je dan vandaag nog aan via dit formulier. Met deze registratie ontvang je ook informatie over het evenement, toegang tot een quiz en educatief materiaal.

Vragen? Neem contact met ons op: standup@coalitionclimat.be