Vrijwilligersbootcamp

13 apr 2024

Engagementen opnemen als jongere vraagt veel verschillende vaardigheden. De bootcamp versterkt de skills die je als vrijwilliger, activist of jongere nodig hebt om je te engageren.

De Vrijwilligersbootcamp (vroeger YEAH) is een gratis dag georganiseerd door YOUCA vol praktisch gerichte workshops voor jongeren van 16-26 jaar die zich ergens voor engageren. Het maakt niet uit waarvoor, zolang je maar een open geest hebt en goesting om bij te leren.

We voorzien drie workshops waarvan je er twee volgt.

1) Design thinking - Vrijplaats
Design thinking is een manier om een project uit te werken gebaseerd op de noden en vragen van je doelgroep. Je werkt iets uit, toetst het af en past het aan tot het goed is. Fouten maken hoort erbij, want een prototype is nooit perfect. Je probeert tot je de goede methode gevonden hebt.Vrijplaats is een creatief atelier/collectief gelinkt aan de Arteveldehogeschool dat projecten uitwerkt samen met klanten.

2) Communicatie over migratie - 11.11.11
De manier waarop je communiceert over migratie schept een bepaalde sfeer. 11.11.11 heeft tien vuistregels uitgewerkt om je communicatie op punt te stellen. Je gaat aan de slag met deze tips en past ze toe op voorbeelden. Zo oefen je meteen zelf op correct taalgebruik.

3) Smartphonevideografie - Stampmedia
Iedereen heeft een smartphone in hun zak zitten. De kwaliteit ervan is tegenwoordig zo goed dat je vaak geen nood hebt aan een peperdure camera. Stampmedia leert je de belangrijkste tools om kwaliteitsvolle beelden te maken met je telefoon, van compositie tot bewerking.

Praktisch


Prijs: gratis, inclusief vervoer* en lunch

Datum: zaterdag 13 april

Locatie: JC Scratch in Antwerpen (Sint Bernardsesteenweg 113 2020 Antwerpen)

Ontvangst: 9u30-10u

Einde: 17u

Klik HIER om je in te schrijven.


Heb je vragen, opmerkingen, suggesties? Contacteer ons via social media of stuur een mail naar tara@youca.be

*Alle vervoersonkosten worden terugbetaald door YOUCA. Bewaar je tickets dus goed. We betalen wel enkel de goedkoopste optie, dus een eersteklasticket krijg je niet volledig terugbetaald.

Foto: Miette