Bekijk Sueños de El Salvador, de film over het Salvadoraanse project

Op 19 oktober 2017 doen meer dan 15.000 leerlingen mee aan de YOUCA Action Day. Die dag gaan ze niet naar school, maar steken ze de handen uit de mouwen op de werkvloer. Het loon dat ze die dag verdienen, 50 euro, gaat naar een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en naar 7 jongerenprojecten hier in België.

In juli trokken 5 Belgische ambassadeurs naar El Salvador om er het project en de 12 Salvadoraanse ambassadeurs te leren kennen. Sinds kort zijn deze Salvadoraanse ambassadeurs in ons land. Vandaag (maandag 9 oktober) beginnen zij aan hun ronde van Vlaanderen en Brussel: ze trekken naar zoveel mogelijk deelnemende scholen om er hun verhaal te doen.

Sueños de El Salvador werd gedraaid tijdens de inleefreis in El Salvador en vertelt het verhaal van 3 van de 12 Salvadoraanse ambassadeurs: Lily, Romeo en Arely. Een film over opgroeien in één van de gevaarlijkste landen ter wereld, waar 1 op de 4 jongeren diploma noch werk heeft en waar evidentie zo goed als onbestaand is.

Maar het is vooral het verhaal van 3 jonge, inspirerende ondernemers die keihard tegen de stroom ingaan. Om samen met Trias en hun 4 lokale partnerorganisaties te strijden voor een betere toekomst voor jongeren.