Prijsuitreiking Koningin Mathildefonds

YOUCA GOES ROYAL. Of toch bijna, want op 24/04 waren enkele well-dressed YOUCA-jongeren te gast op het Koninklijk Paleis. “Huh? Waarom?” Awel, het Koningin Mathildefonds van de Koning Boudewijnstichting lanceerde met ‘I SEE | IDEA | I DO’ een projectoproep om steun en professionele begeleiding te bieden aan geëngageerde jongeren en hun plannen om met maatschappelijke uitdagingen aan de slag te gaan. En ja hoor, YOUCA werd geselecteerd en mocht naar de prijsuitreiking met een kersvers project!

YOUCA weet als geen ander hoe belangrijk de inspraak van jongeren is en wil dan ook graag het voortouw nemen bij het inspireren van andere (middenveld)organisaties. Uit dit idee ontsproot YOUConsultancy. YOUConsultancy is een project waarbij jongeren een aanbod uitwerken rond ‘jongeren in het bestuur’. We vertrekken vanuit de expertise van de jongeren binnen YOUCA, waar jongeren aan zet zijn op alle niveaus van de organisatie. De opzet is om actief de hand te reiken naar organisaties die de jongerenstem duurzaam en structureel in hun werking willen betrekken. Het eindresultaat is een workshop ‘jongeren in het bestuur’, ontwikkeld en gegeven door jongeren aan andere middenveldorganisaties.

Helaas wandelden vertegenwoordigers Jasmijn (die een meet & greet had met Koningin Mathilde herself), Tara, Lander, Fiebe en Pauline niet met de hoofdprijs naar huis, maar desondanks was het een superfijne ervaring en zijn we heel dankbaar dat YOUCA deel mocht uitmaken van deze prijsuitreiking.

Ben je benieuwd naar YOUConsultancy? Zou je graag een workshop boeken of heb je andere vragen? Kijk dan even hier of stuur een mailtje naar info@youca.be

Foto's door © Frank Toussaint.