Word gastgezin bij YOUCA!

YOUCA is op zoek naar enthousiaste gezinnen die voor een periode van 12 dagen met veel zorg onze Burundese ambassadeurs in België willen verwelkomen!

YOUCA in het kort

YOUCA, YOUth for Change and Action, is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doen we door jongeren bewust te maken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen en door hen te ondersteunen in hun engagement.

Elk jaar steunt YOUCA sterke jongerenprojecten via de jaarlijkse YOUCA Action Day in oktober. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich om die dag aan de slag te gaan voor een bedrijf, een organisatie of overheid. Het loon dat ze daar verdienen, geven ze aan het jaarproject.

Op zoek naar 6 gastgezinnen

Dit jaar is het jaarlijkse project in Burundi in samenwerking met KIYO. In oktober komen er dan ook 12 Burundese jongeren om hun project voor te stellen op Vlaamse en Brusselse scholen. Tijdens deze campagneperiode verblijven ze 12 dagen in een gastgezin, en hiervoor zoeken we nu kandidaten van zondag 6 oktober 2024 t.e.m. vrijdag 18 oktober 2024.

Voor de Burundese jongeren is het een unieke ervaring om België te leren kennen door de ogen van jullie gezin. Jullie moeten geen speciale activiteiten of uitstapjes plannen. Het is vooral de bedoeling dat de jongeren jullie gezin en dagelijkse leefwereld ontdekken. De jongeren spreken Frans.

De voorbije jaren was onze campagneperiode steeds een intense, hartverwarmende, hectische, maar onvergetelijke periode voor zowel de jongeren als de gastgezinnen!

Gastgezin checklist!

  • Je laat 2 Burundese jongeren kosteloos leven in het ritme van je gezin.
  • Je voorziet ontbijt, lunchpakket en avondmaal voor. Eetgewoonten of allergieën worden tijdig met jou gedeeld.

  • Je voorziet een individuele slaapkamer voor de 2 Burundese jongeren.

  • Je ondersteunt de jongeren zodat ze steeds tijdig op hun afspraken geraken, zoals de schoolpresentaties of andere activiteiten. Wij zorgen voor YOUCA-vrijwilligers en/of -medewerkers die met veel plezier tijd vrijmaken om de jongeren te begeleiden van en naar hun gastgezin.

Word je enthousiast, maar je twijfelt? Er is de ruimte om samen op zoek te gaan naar oplossingen voor bepaalde bedenkingen of bezorgdheden.

Check! Jij wordt kandidaat-gastgezin!

Stuur een e-mail naar siham@youca.be om een vrijblijvend gesprek in te plannen om je vragen te beantwoorden en eventuele bedenkingen te bespreken.

Deel alvast je naam, voornaam, GSM-nummer en postcode.

Niet check, maar je kent wel het perfecte gezin...

Deel deze oproep met hen en help ons gastgezinnen te vinden voor de Burundese jongeren!